Veseli i marljivi splitski studenti, članovi udruge S4S odlučili su organizirati susret studenata koji aktivno volontiraju diljem Lijepe naše. Cilj cijeloga susreta bilo je promoviranje volontiranja, volonterskih udruga te stvaranje prilike za nova poznanstva, iskustva i ideje. A da sve to ne bi bilo suhoparno organizatori su se pobrinuli da zabave ne nedostaje i tijekom ozbiljnih dijelova susreta. I naše Savjetovalište nije ostalo zakinuto za takvu zabavu te je dalo podršku ovom mladom projektu sa puno potencijala. Okupljanje sudionika započelo je već u ranim jutarnjim satima sunčanog petka 03. listopada, a susret su službeno otvorili predsjednik i potpredsjednica udruge S4S. Nakon kratkog predstavljanja domaćina uslijedila su kratka izlaganja svih nas pristiglih gostiju. Uz priču o Savjetovalištu mogle su se čuti priče brojnih studentskih i nestudentskih udruga. Priče Plavog telefona, Siriusa, Doma za starije i nemoćne Medveščak, Dječjeg vrtića Lojtrica, udruge Ziher, StEPP-a, Volonterskog centra Zadar, Udruge za podršku žrtvama i svjedocima te Udruge studenata Građevinskog fakulteta Osijek su samo nekolicina od mnogih koje su se mogle čuti. Sve ove priče bile su drugačije, ali svaka od njih posebna na svoj način. Pokazale su da se svaka ideja može ostvariti uz dovoljno truda, volje i predanosti. Uz naša vlastita izlaganja mogli smo poslušati predavanje o pisanju projekata te predavanje o dobrobiti volontiranja.
Kako smo svi tamo bili volonteri bio je red da se dokažemo kao takvi te smo svi posjetili Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači te proveli krasno, sunčano i veoma toplo poslijepodne sa štićenicima centra.
Kaže se da u dobrom društvu vrijeme brzo leti. Mogu vam reći da je društvo bilo odlično i da je dan zatvaranja prebrzo došao. Trebalo se pozdraviti od Splita i brojnih novih prijatelja.
Sve zadatke smo veoma disciplinirano obavljali pa tako i ovaj. Pozdravili smo se i otišli veselo svojim kućama jer smo znali da je ovo bio tek početak brojnih suradnja, druženja, prijateljstava, a možda i ljubavi jer da ni ljubavi
ne bi svita bilo! ;-)
Sve u svemu bio je ovo još jedan dokaz da je ljudima za sreću potrebno samo malo. Zato poštujmo moto susreta i usudimo se volontirati! :-D

Dina Kuhar
Volonterka Savjetovališta "Luka Ritz"Kupnjom knjige
"...sa srećom u džepu i osmjehom na licu"
donirate sredstva za rad Savjetovališta.

Cijena knjige: 100,00 kn

Knjigu možete osobno kupiti u Savjetovalištu ili naručiti putem telefona 01/888 5440


NAŠE MAJICE

PRODANO

Za pregled kliknite na majicu.